Kebmans blogg

Sensur og dobbeltmoral hånd i hånd

Posted in Konspirasjonsteorier, Media, Politikk by kebman on 09/12/2010

Sensuren har ingen grenser for USA og de som vil ta Wikileaks. Mens Vesten kritiserer Den store brannmuren i Kina (The Great Firewall of China), gjør de i USA nå alt de kan for å kneble Wikileaks. De påstår det er fare for liv, men saken er vel heller den at lekasjene er veldig pinlig for dem, og at måten både de og andre land fører sin politikk på er såpass korrupt at det som kommer frem i lyset også vil tvinge frem varige forandringer.

Tiltak for å sensurere Wikileaks:

 • Amerikanske soldater har blitt beordret om å ikke lese noe fra Wikileaks.
 • USA har lobbyert pengekorporasjonene PayPal, MasterCard og VISA til å stoppe pengeoverføringer til Wikileaks – noe som i seg selv kan være ulovlig. Tenkt om et land for eget forgodtbefinnende kan stoppe utbetalinger til hvem de måtte ønske, uten rettslig grunn, bare fordi de ikke liker dem? For USA er det åpenbart intet problem.
 • Den sveitsiske banken til Assange har også frosset kontoen hans.
 • Etter press har også Amazon sluttet å «hoste» Wikileaks. Nå gjøres dette istedenfor fra et europeisk selskap.
 • Wikileaks har også mistet domenenavnet sitt, som også er styrt fra USA, og må nå nøye seg med denne IPen: http://213.251.145.96/.
 • Sist men ikke minst prøver USA nå å få utlevert Assange fra England på spionanklager mens han venter på å bli utlevert til Sverige på grunn av noen ganske vage voldtektsanklager.

Det er vel første gang i historien at en voldtektsanklage har ført til etterlysning gjennom Interpol. Og når man ser at begge kvinnene hadde frivillig sex med Assange, og først gikk til politiet etter å ha pratet sammen, må man undre seg over motivet, om det da ikke er en ekte amerikansk «honeytrap». Det er selvsagt trist at kvinnene henges ut på nettet, men med en så vag sak på deres side, er det knapt merkelig at det skjer heller. Værre er det at aviser som Dagbladet fremstår som det reneste mikrofonstativ for deres advokat, og det uten å søke kommentar fra Assange selv.

På den annen side voldtektssaken uten tvil skadet både Assange og Wikileaks, derfor er det bra at en ny talsmann nå har trådt frem i lyset; islendingen Kristinn Hrafnsson.

Om ikke annet ser det ut til at Assange ligger an til å bli TIME Person of the Year, som denne TIME-twitteren viser:

Not only has Julian Assange NOT been banished from the TIME Person of the Year Poll, you can vote for him right here: http://su.pr/1rnf5m

Dagens vits: Freedom of Speech: Priceless. For everything else: MasterCard.

Reklamer

6 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. viewpointofview said, on 09/12/2010 at 21:22

  Jeg har ingen problemer med å se at både personer, organisasjoner og stater har behov for å holde ting hemmelig. I dette tilfellet er det wikileaks driver med kritikkverdig, ikke det at USA ønsker å holde statshemmeligheter hemmelige.

  Det er ingen som stopper hverken Assange, Wikileaks eller hvem som helst andre fra å si sin mening om det amerikanske regimet. Avsløringer av diplomatiske hemmeligheter og kritikk av et regime er ikke det samme i det hele tatt. Det er ikke i samme liga en gang.

  PS: Et par andre som har blitt kåret til Time person of the year: Adolf Hitler og Josef Stalin.

  • kebman said, on 11/12/2010 at 12:14

   Så du mener folk kan mene hva de vil, så lenge ingen hemmeligheter avdekkes?

   Ja, du har rett. Watergate var både pinlig og opprivende. Vi hadde klart oss bedre uten.

 2. […] Enkelte mener at Julian Assange, og hans organisasjon wikileaks, hører hjemme i samme ærefulle selskap. Blant dem som er uenige i dette er britiske The Guardian, som i sin mediatalk podcast. The Guardian er en av samarbeidspartnerne til wikileaks, og de brukte mye tid når de publiserte de første avsløringene fra krigen mot terror på å forklare hvorfor Assange ikke er journalist. […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: