Kebmans blogg

Sånn lager du Joikaboller!

Posted in Cuisine, kjøkken, kokkelering, mat, Matlaging, Middagsmat by kebman on 01/05/2020

Først trenger du en boks, vent, kartong med Joikaboller i viltsaus. Kjøp en , fordi sosiale justiskrigere og marxister ønsker at du ikke skal få nyte den vakre logoen deres lenger.

20200423_200906

Ja, jeg vet at den der stygge kartongen ikke holder i nærheten så lenge som den vakre og estetisk iøynefallende blikkboksen, men gubbene som eier merket ønsker å tjene penger, og håper at du må oftere på hytta enn en gang i året…

Se på det sånn her: Om du må bytte ut joikabollekartongene på hytta mer enn én gang i året, så får du mer trening, og det er jo sunt, tror jeg.

(Ja, det er en fiskegrateng du ser i bakgrunnen… Den er ikke min, ok! Men om mange nok liker denne posten, så kanskje jeg kan lage en fiskegratengtutorial også!)

Anyway, skru plata på middels til lav varme. (Aldri skru plata på høy varme, det er for idioter som ikke kan lage mat.) Klipp opp greia, hell ut i ei gryte, som du har på plata.

Pro tip: Om du ikke har gryta på plata, så blir den ikke varm… For øvrig er den kartongen omtrent like «klimasmart» som en vindkraftmølle. Den gamle blikkboksen var mye bedre, holdt seg lenger, og er faktisk mye enklere å gjenbruke.

Etter en stund skal det se sånn cirka slik ut:

20200423_202322Nammmm!

Men vi er langt fra ferdig! Å nei, å nei, å nei! Vi har et steg nummer to!

Steg to:

20200423_200937

Om du er smart, sånn som meg, så har du minst en ti-femten Mills Potetmos liggende i kjøkkenskapet, i kjelleren og under madrassen. Alene gir den cirka NULL energi, og er bare vomfyll, men sammen med Jokaboller i viltsavs er den FAN-TAS-TISK!

Om du er veldig avansert gourmetkokk, så kan du koke én potet som du blander sammen med greia her, men i dag utleveres INGEN Michelin-stjerner, og du får akkurat NULL poeng om du prøver noe sånt! Her står det nemlig kun PUR nytelse på menyen, og da kan vi ikke tillate oss sånn fancy-pantsy pottitt! (Men om du er en skikkelig særing, så er det lov med den potetmosen med gressløk. Ja, du ser meg nå ut som en gressløk!)

Til deg som ennå ikke har forstått oppskriften:

  1. Åpne kartongen og hell i gryta.
  2. Følg oppskriften på potetmospakken (dette klarer du!)

Når det ser sånn her ut:

20200423_202311

Da er maten ferdig! NESTEN!

Nå trodde du kanskje at det bare var å hive innpå med sunn og deilig potetmos og joikaboller?

wrong

Vi trenger nemlig ett skritt til!

Steg tre:

20200423_202501

Jeg tror ikke jeg trenger å si så mye mer nå. Det er opplagt. Dette blir snart et HERREMÅLTID!

20200423_202533

Ahhhhhhhhhh!!!

Enjøy folkens!

PS: Jeg tjener dessverre ikke en dritt på all produktplasseringen her. Jeg bare særriøst digger Joikaboller! Derfor har jeg kjøpt alle produktene selv. Men om du har lyst å hjelpe meg å lage flere livsviktige matoppskrifter, så kan du sende noen grunker hit:
Patreon: https://www.patreon.com/kebman
Bitcoin: 1EPgd3BdXtfotC6oeqKWDEHuYrisW6wBsy
Ethereum: 0x66F77B771009D3758686471335F50cAD66a9b1DB
Bitcoin Cash: 1pgjVDuP5BqYZ3GkKMS1bx7JaRDK6kCo9
Litecoin: LbHAy7X7KWHNTJiPMpjq5wrQjfbP3D2LxB

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jon Reina said, on 01/05/2020 at 15:19

    Den evige «student-sønnen» min, slår til igjen, ser jeg. Ja for dette er jo «kjapp og rask» studentmat som du har laget ferdig. Altså en serveringsklar middagsrett ferdig på under 10 minutter.
    Nå er vel dette enda et eksempel på at gener betyr mer enn hva folk tror, for «student-kokkens» faderlige opphav liker også Joikaboller. Ja faktisk helt siden Jørgen Nordskar introduserte dem for meg i Trondheim tidlig på 1970-tallet.
    Det var nemlig han og Trygve Hollup som sammen hadde fått ideen om å produsere Joika reinsdyrkaker på boks, noen år tidligere. Og salget tok virkelig av da Home’s AS tok over produksjonen.

    MEN som det går frem av bildene og tekstene over, så er dessverre retten slik min sønn har tilberedt den, helt befriet for gourmetisk toutch. Heldigvis er dette en enkel sak å rette på, samtidig som det heller ikke påvirker tilberedingstiden i særlig grad.

    Dette er nok for å heve kvaliteten på Joikakakene betraktelig.
    1) Pisk om stor 1 eggeplomme (alt. 2 små) med noen få klunker vin og tilfør gryta – før den er varm.
    1) Tilsett 100/150g søtpotet.

    • kebman said, on 01/05/2020 at 17:18

      Jeg har fått lære på den harde måten at pappa har alltid rett. (Men assa jeg nyter denne BAR, uten noe tilbehør. Ja, foruten ketchup, da. Det er et must!) 😀


Legg igjen en kommentar